Zondag op veel plaatsen zomerse temperaturen

No recent image

Zondag op veel plaatsen zomerse temperaturen
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 18:16, juni 10 2017.

Zondag wordt het nog warmer en zullen op veel plaatsen in ons land zomerse temperaturen worden bereikt. Daarbij kunnen we fraai weer verwachten. Zeker tijdens de ochtend en het eerste gedeelte van de middag.

Ook vandaag zag het weerbeeld er op veel plaatsen goed uit en er werd warme lucht aangevoerd. Het weer wordt gunstig beïnvloed door een hogedrukgebied met kern dicht in onze omgeving. De ochtend startte voornamelijk met zonneschijn, maar in de loop van de ochtend werden wolkenvelden vanaf de Noordzee aangevoerd. Vooral in het noorden waren de wolkenvelden hardnekkiger. In de loop van de dag trok de meeste bewolking verder noordwaarts en werd het op steeds meer plaatsen zonniger. Wel ontstonden nog enkele stapelwolken. Verder is het zaterdag overdag vrijwel overal droog gebleven.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam werd rond het avonduur een maximumtemperatuur gemeten van 24,7 °C. Daarmee werden zomerse waarden net niet gehaald. De minimumtemperatuur werd aan het einde van de afgelopen nacht bereikt: 12,5°C. Er stond een overwegend matige wind uit richtingen tussen west en noord met een hoogst gemeten windsnelheid van 40 km/u.

Morgen loopt de temperatuur gedurende de dag snel op en in de middag liggen de maxima tussen de 24 en 29 °C met de hoogste waarden in het binnenland. De dag begint droog en met veel zon. In de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het westen geleidelijk toe. Later in de middag en avond kan her en der ook een bui vallen. De wind ruimt naar het zuidwesten tot westen en neemt boven land toe naar matig of vrij krachtig. Aan zee wordt de wind krachtig.

Na het weekend is het duidelijk minder warm en kunnen we een mix verwachten van zon en wolken. De kans op neerslag is slechts gering.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0