20 maart, begin van de astronomische lente

20 maart, begin van de astronomische lente

METEO ALBLASSERDAM – Nog een paar uur wachten en dan begint aan het einde van de zondagmiddag de astronomische lente om 16.33 uur lokale tijd. Daarmee komt er een einde aan het winterseizoen. De periode waarin het licht en donker is duren ongeveer even lang. De zon staat dan loodrecht boven de Evenaar. Enkele weken geleden (1 maart) was de meteorologische lente al van start gegaan.

Wat kunnen we zondag voor weerbeeld verwachten, de dag waarop de astronomische lente begint? U leest het verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam.

Weersvoorspelling geldig voor zondag 20 maart (weerkaart en weertekst)

Zondag gaat op veel plaatsen fraai en droog, maar ook fris van start. In de loop van de dag krijgen we geleidelijk wel te maken met ander weer, veroorzaakt door een zwakke verstoring. Dit is overigens maar van korte duur. De temperatuur valt bovendien lager uit. Vanochtend begint met name in het noorden van het land zonnig. In het zuiden komt bewolking voor. In de loop van de dag wordt het vanuit een zuidoostelijke richting minder zonnig. De bewolking neemt vrij snel toe en breidt zich uit over het land. Daarnaast valt er soms wat (lichte) regen of een enkel buitje, maar de hoeveelheden neerslag blijven beperkt. De temperatuur stijgt overdag naar 7 tot 12 graden. De wind is oostelijk en boven het land meest matig. Langs de kust, boven het IJsselmeer en in het Waddengebied (vrij) krachtig. Aan het einde van de dag neemt de wind af en wordt veranderlijk.

Weerkaart met weersvoorspelling voor zondag 20 maart 2022

Na het weekend kunnen we dankzij de invloed van een hogedrukgebied veelvuldig fraai en vrij rustig lenteweer verwachten. Er komt steeds meer ruimte voor de zon en het blijft droog. Vanaf dinsdag is het op veel plaatsen zonnig. Verder zacht weer met op veel plaatsen maxima ruim boven de 15 graden.

[bericht geplaatst op zondag 20 maart 2022 om 10.25 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op zondag 20 maart 2022 om 14.26 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0