Officieel warmste 22 maart ooit gemeten in De Bilt

Officieel warmste 22 maart ooit gemeten in De Bilt

METEO ALBLASSERDAM – Dankzij de invloed van een sterk hogedrukgebied met centrum boven het oosten van Europa kunnen we deze week volop genieten van de zon en bovendien van vrij rustig en droog weer. De temperatuur doet ons volop denken aan de lente. Het zeer zachte weer van dinsdag heeft zelfs gezorgd voor een warmterecord.

Warmterecord: officieel warmste 22 maart ooit

De zuidoostelijke wind voert zeer zachte lucht aan naar ons land. In vrijwel het hele land zijn temperaturen gemeten van ruim boven de 15 graden. Lokaal kon er op de thermometer zelfs een temperatuur worden afgelezen van 20 graden. Daarmee is de eerste lokale warme dag van dit jaar een feit.

Bovendien was het dinsdag officieel de warmste 22 maart ooit gemeten in De Bilt sinds 1901. Daarmee is er sprake van het tweede officiële datum-warmterecord (maximumtemperatuur) in De Bilt van 2022. Op het hoofdstation in De Bilt is vandaag een maximumtemperatuur gemeten van 19,6 graden. Daarmee is het vorige record van 22 maart (19,2 graden) uit 2012 gesneuveld. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam is dinsdag een maximumtemperatuur gemeten van 19,6 graden. Het KNMI-meetstation in het Zeeuwse Westdorpe had de hoogste temperatuur: 20,1 graden.

[bericht geplaatst op dinsdag 22 maart 2022 om 16.11 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 22 maart 2022 om 20.16 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0