Buien, af en toe zon en vrij koel tijdens Vaderdag

Buien, af en toe zon en vrij koel tijdens Vaderdag

METEO ALBLASSERDAM – Het contrast tussen de huidige junimaand in vergelijking met juni vorig jaar is groot te noemen. Zo ging juni vorig jaar de boeken als een recordwarme, recordzonnige en ook nog eens uitzonderlijk droge zomermaand. Deze maand is op weergebied tot dusver een compleet ander verhaal en van zonnig en warm zomerweer is nog maar weinig sprake geweest. Het zomerweer is voorlopig ver te zoeken en het wisselvallige en koele weertype domineert.

Inmiddels zitten we op de helft van juni en zondag 16 juni is het Vaderdag. De weersvoorspelling ziet er ook voor het komende weekeinde helaas niet bepaald zomers uit. Vanwege de aanhoudende invloed van een lagedrukgebied boven het Verenigd Koninkrijk blijft het weerbeeld wisselvallig, vrij koel én winderig. Wat voor weerbeeld kunnen we verwachten tijdens Vaderdag? U leest de weersvoorspelling verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam.

Vaderdag 2024: Af en toe zon, buien en vrij koel

Zondagochtend is er vrij veel bewolking en er trekken buien over het land vanuit het zuidwesten naar het noordoosten. De buien zijn lokaal fel van karakter en kunnen gepaard gaan met onweer en flink wat regen. De meeste buien vallen aanvankelijk in de kustgebieden, maar geleidelijk komen ook landinwaarts meer buien voor. Soms is er wat ruimte voor de zon. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is in het binnenland veelal matig. Langs de kust, op het IJsselmeer en in het Waddengebied staat er een vrij krachtige wind. Aan zee is de wind af en toe krachtig.

Zondagmiddag wisselen bewolking en momenten met zon elkaar af. Er komen buien voor en trekken van zuidwest naar noordoost over het land. Plaatselijk zijn de buien pittig van karakter met kans op onweer en kunnen bovendien voor flink wat regen zorgen. Met een temperatuur tussen de 16 en maximaal 19 graden blijft het koel voor de tijd van het jaar. De zuid tot zuidwestenwind is landinwaarts matig tot vrij krachtig. Aan zee, op het IJsselmeer en in het Waddengebied staat er een (vrij) krachtige wind. Vanaf het einde van de middag neemt de zuid tot zuidwestenwind langzaam af.

Zondagavond verloopt wisselend bewolkt en er vallen met name landinwaarts nog enkele buien. Een enkele kan lokaal nog gepaard gaan met onweer. In de loop van de avond nemen de buien in aantal en activiteit af en wordt het geleidelijk op de meeste plaatsen droog. Er waait een meest zwakke of matige wind uit zuidelijke richtingen en neemt verder af. Aan zee, op het IJsselmeer en in het Waddengebied staat er af en toe een vrij krachtige wind.

Buien, af en toe zon en vrij koel tijdens Vaderdag
Buien, af en toe zon en vrij koel tijdens Vaderdag

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

Fijne Vaderdag toegewenst!

[bericht geplaatst op vrijdag 14 juni 2024 om 22.56 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op zondag 16 juni 2024 om 12.33 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0