Dit weekend veelal grijs, nat en winderig

No recent image

Dit weekend veelal grijs, nat en winderig
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 17:17, november 14 2015.

Dit weekend staat in het teken van herfstweer waarbij bewolking, regen en wind het weer in ons land zullen bepalen. Met name de zondag zal onstuimig gaan verlopen en is het verder ook grijs en nat.

Vandaag was er vooral in de ochtend af en toe nog ruimte voor de zon en vielen verspreid nog een aantal buien die van west naar oost over het land trokken. In de loop van de dag nam de bewolking vanuit het zuidwesten verder toe en werd dikker. Het raakte uiteindelijk bewolkt en er arriveerde een regenzone. Ook de temperatuur viel lager uit. Het kwik steeg op de eigen meetlocatie aan het begin van de middag naar 11,5 graden. De minimumtemperatuur werd aan het begin van de afgelopen nacht bereikt. Namelijk 8,3°. De wind waaide uit een overwegend zuidwestelijke richting en was overdag veelal matig van kracht.

Er komt dit weekend nog meer slecht weer aan en de zon zullen we niet meer te zien krijgen. Zondag zal grijs, nat en onstuimig verlopen. Wel valt de temperatuur hoger uit. Ten westen van het Verenigd Koninkrijk bevindt zich op de Atlantische Oceaan een lagedrukgebied met daaraan een frontensysteem gekoppeld. Het warmtefront (voorste begrenzing van zachtere lucht) komt vanuit een westelijke richting geleidelijk onze kant op en zal komende nacht gaan passeren. Hieronder de weersverwachting voor de rest van dit weekend. Opgesteld door Meteo Alblasserdam.

Zaterdagavond verloopt zwaar bewolkt en nat. Overal valt regen en het wordt onstuimig. De overwegend zuidwestelijke wind trekt later aan naar krachtig of hard boven land en stormachtig bij zee. Overal moet er rekening gehouden worden met (zware) windstoten.

Komende nacht is het wisselvallig, nat en onstuimig. Het is zwaar bewolkt en overal valt regen. De meeste regen koerst over het noordelijke deel van het land en er kan behoorlijk wat regen vallen. Er stroomt na passage van een warmtefront zachte lucht het land binnen waardoor de temperatuur steeds verder zal oplopen. De wind waait uit west tot zuidwest en is krachtig of hard boven land. Bij zee kan de wind zelfs toenemen tot stormkracht, 9 Bft. Verder moet er in het hele land rekening gehouden worden met zware windstoten.

Zondag overdag verloopt wisselvallig, grijs en onstuimig, maar wel zacht. Er is veel bewolking en overal zijn er perioden met regen. De temperatuur stijgt naar 13 tot 16 graden. De wind is overwegend westelijk en krachtig of hard boven land. Bij zee eerst storm(achtig), 8-9 Bft. Verder moet er in het hele land rekening gehouden worden met zware windstoten. Later neemt de wind geleidelijk iets in kracht af.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0