Eerste lokale ijsdag van deze winter voor Noordoost-Nederland

Eerste lokale ijsdag van deze winter voor Noordoost-Nederland

METEO ALBLASSERDAM – Wederom hadden we woensdag een koude winterdag en de temperatuur viel overdag nog lager uit dan gisteren. De lage maximumtemperaturen hebben gezorgd voor de eerste lokale ijsdag van deze winter. Er mag van een ijsdag worden gesproken, wanneer de maximumtemperatuur (1,5 m hoogte) de gehele dag niet boven het vriespunt uitkomt.

De eerste lokale ijsdag van dit winterseizoen is weggelegd voor Noordoost-Nederland. Op meerdere meetstations van het KNMI bleef de maximumtemperatuur in dat deel van het land de hele dag onder nul. Op de meeste plaatsen wist het kwik wel op te lopen tot iets boven het vriespunt. Van een officiële ijsdag was vandaag geen sprake. Op het hoofdstation in De Bilt is een maximumtemperatuur gemeten van 0,0 graden. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam steeg de temperatuur naar 1,1 graden.

De start van de woensdag was koud met in vrijwel het hele land lichte of matige vorst. Op de koudste plaatsen daalde de temperatuur tot -7 graden op de thermometer. Verder verliep de dag vrij rustig met een afwisseling van zon en sluierbewolking. Het bleef overal droog.

[bericht geplaatst op woensdag 22 december 2021 om 21.56 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0