Eerste officiële lentedag van 2022 een feit!

Eerste officiële lentedag van 2022 een feit!

METEO ALBLASSERDAM – Na een lokale 15 graden op de woensdag kon vandaag de eerste officiële lentedag van dit jaar genoteerd worden. In de loop van de donderdagmiddag steeg de temperatuur op het hoofdstation in De Bilt door de grens van 15 graden. Er mag van een lentedag worden gesproken wanneer de maximumtemperatuur (1,5 meter hoogte) stijgt naar tenminste 15,0 graden op de thermometer.

Zonnige lentedag, regionaal 15 graden

Het was donderdag wederom een prachtige dag en de zuidoostelijke wind voerde zachtere lucht aan naar onze omgeving. Zowel weer en temperatuur deden ons volop doen denken aan de lente. Het was een zonnige dag en het bleef overal droog. De temperatuur liep overdag en zeker tijdens de middag in combinatie met volop zon snel op, maar door de wind voelde het wel iets frisser aan. Na een koude start van de ochtend steeg het kwik tijdens de middaguren regionaal in ons land door de grens van 15 graden. Daarmee was er sprake van een lentedag. In sowieso het hele land wist de temperatuur op te lopen tot ruim in de dubbele cijfers.

In De Bilt is donderdagmiddag een maximumtemperatuur gemeten van 15,3 graden. De hoogste temperaturen werden bereikt in de zuidelijke provincies. Op de KNMI-meetstations in zowel Woensdrecht en Maastricht werd het maar liefst 17,0 graden! Op het meetstation van Meteo Alblasserdam is een maximumtemperatuur gehaald van 16,1 graden. In 2021 werd de eerste officiële lentedag in De Bilt iets eerder genoteerd. Namelijk op 20 februari: 15,9 graden.

[bericht geplaatst op donderdag 10 maart 2022 om 22.04 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0