Eerste tropische dag zomer 2018 een feit op meetlocatie Meteo Alblasserdam

No recent image

Eerste tropische dag zomer 2018 een feit op meetlocatie Meteo Alblasserdam
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 16:00, juli 16 2018.


Eerste tropische dag zomer 2018 een feit

De zomer dendert maar door in Nederland en weermodellen voorspellen dat daar voorlopig ook nog geen einde aan gaat komen. Vandaag werd wederom droge en warme lucht naar onze omgeving aangevoerd en het was zelfs nog iets warmer dan zondag. De eerste tropische dag in de zomer van 2018 is een feit op het waarneemstation van Meteo Alblasserdam.

De temperatuur liep gedurende de dag in combinatie met veel zon en weinig wind snel op en rond halverwege de middag is op de standaard waarneemhoogte van 1,5 meter boven de grond een temperatuur gemeten van 30,0 °C. Het is voor de tweede keer dit jaar dat de tropische grens is bereikt. In Alblasserdam was het op 29 mei jl. ook al tropisch met een maximumtemperatuur van 31,0 °C. Overigens was dit nog wel net in de meteorologische lente.

maandag verliep verder rustig en droog. Er was veel zon met af en toe ook (sluier)wolken en er stond een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen, kracht 1-2 Bft. Ondanks dat we na vandaag de ergste hitte voor even kwijt zijn blijft het weerbeeld zomers. Daarbij blijft het nog steeds flink warm.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0