Na langdurige droogte zowaar weer wat regen

No recent image

Na langdurige droogte zowaar weer wat regen
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 20:02, juli 10 2018.

Na een langdurige periode met droog weer is er dinsdag zowaar weer eens wat regen gevallen van betekenis op het meetstation van Meteo Alblasserdam. Na bijna drie weken zonder neerslag van betekenis was het vandaag toch weer even wennen om het te zien regenen.

Op 22 juni jl. viel er voor het laatst regen van betekenis: 0,2 mm. Na zeventien droge dagen op een rij registreerde Meteo Alblasserdam op haar eigen meetpunt vandaag slechts 0,6 mm. Daarmee werd voor het eerst tijdens zomermaand juli regen gemeten. Grote hoeveelheden bleven uit en het neerslagtekort is dan ook amper verkleind.

De zomer zit vandaag in een tijdelijke dip. Het was een grotendeels sombere dag met veel wolken en soms wat regen of een buitje, maar in de loop van de dag wist de zon vanuit het noorden geleidelijk vaker door te breken. Vooral in de noordelijke helft van ons land. Bovendien stond er een stevige wind en het was koeler. De temperatuur steeg uiteindelijk naar 20,2 °C en er waaide een matige tot vrij krachtige wind uit richtingen tussen west en noord.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0