Geen hoge temperaturen tijdens start meteorologische zomer

Geen hoge temperaturen tijdens start meteorologische zomer

METEO ALBLASSERDAM – De zomermaanden staan op het punt van beginnen. Na 92 dagen komt er een einde aan het meteorologische lenteseizoen, want woensdag (1 juni) start de meteorologische zomer. Officieel begint de zomer pas over enkele weken. Op dinsdag 21 juni gaat namelijk de astronomische zomer van start.

Op zomerse weersomstandigheden en hoge temperaturen hoeven we woensdag nog niet te rekenen tijden de start van de meteorologische zomer. Wat voor weerbeeld kunnen we morgen verwachten? U leest het verder in dit bericht.

Weersvoorspelling geldig voor woensdag 1 juni (weerkaart en weertekst)

Tijdens de start van de meteorologische zomer zal van hoogstaand zomerweer nog geen sprake zijn. Op de eerste dag van juni kunnen we wederom een wisselend en wisselvallig weerbeeld verwachten, waarbij wolken en zon elkaar zullen afwisselen. Met name in het noorden en oosten van ons land groeien stapelwolken uit tot enkele (pittige) buien met kans op onweer. Ook elders in het land valt er een enkele verspreide bui. In het zuidwesten blijft het grotendeels droog. Na een frisse start loopt de temperatuur in de middag op naar 16 tot 19 graden. De wind is veranderlijk en overwegend matig van kracht.

Weerkaart met weersvoorspelling voor woensdag 1 juni 2022-update
Weerkaart met weersvoorspelling voor woensdag 1 juni 2022-update

Vanaf donderdag doen zowel weer en temperatuur ons wel meer en meer aan de zomer denken. We kunnen behoorlijk wat zon verwachten en de temperatuur gaat in de lift. Er volgen een aantal warme dagen, lokaal met zomerse warmte. Donderdag blijft het ook overal droog.

Meer details over het weer? Bekijk weersvooruitzichten en meer op onze website: https://www.meteoalblasserdam.nl.

[bericht geplaatst op dinsdag 31 mei 2022 om 13.50 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op woensdag 1 juni 2022 om 14.33 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0