Groeizaam en vrij warm Pinksterweekend met enkele (onweers)buien

Groeizaam en vrij warm Pinksterweekend met enkele (onweers)buien

METEO ALBLASSERDAM – Het Pinksterweekend staat op het punt van beginnen en komende zondag en maandag is het Pinksteren. Wat voor weertype kunnen we de komende dagen verwachten tijdens het Pinksterweekend? U leest de weersvoorspelling verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam.

Vrij warm Pinksterweekend met enkele (onweers)buien

Voor het aankomende Pinksterweekend zien de weersvooruitzichten er wisselend uit in ons land. We kunnen namelijk een groeizaam en wisselvallig weerbeeld verwachten met ook een aantal regen- of onweersbuien. Daarnaast staan er gezien de tijd van het jaar vrij normale temperaturen op het programma.

Zaterdagochtend wisselen bewolking en zonnige momenten elkaar af. Plaatselijk valt een enkele bui. Verder blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral in het zuiden komt eerst nevel, mogelijk lokaal mist voor. In de loop van de ochtend ontstaan op steeds meer plaatsen stapelwolken. De wind is zwak tot matig en veranderlijk.

Zaterdagmiddag is er een afwisseling van stapelwolken en zon. Wel komen in de loop van de middag een aantal buien tot ontwikkeling die plaatselijk pittig van karakter zijn en gepaard kunnen gaan met onweer. Ook zorgen de buien lokaal voor flink wat regen in korte tijd. De buien vallen voornamelijk in de oostelijke helft. De temperatuur stijgt naar 19 tot 24 graden. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

Eerste Pinksterdag verloopt groeizaam, warm en in delen van ons land wisselvallig. Zondagochtend is er aanvankelijk weinig wind en is het bovendien op de meeste plaatsen droog. In het zuiden zijn er vrij veel wolken en komt nevel voor. Vooral in het zuidoosten valt een enkele bui. Verder zijn er zonnige perioden, maar in de loop van de ochtend ontstaan geleidelijk flinke stapelwolken. Tegen het einde van de ochtend ontstaat in het binnenland mogelijk lokaal al een eerste bui. De wind waait uit overwegend noordelijke richtingen en is zwak tot matig van kracht.

Zondagmiddag wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af. Er komen vooral in de zuidoostelijke helft van het land een aantal pittige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. Plaatselijk valt flink wat regen in een kort tijdsbestek. De meeste buien en ook meest stevige buien ontstaan in het oosten, midden, zuidoosten en zuiden van ons land. Langs de kust is er veel zonneschijn en blijft het zo goed als overal droog. De temperatuur stijgt naar 18 tot 23 graden. De wind is zwak of matig uit overwegend noordelijke richtingen. Aan zee en langs de kust wordt de wind in de loop van de middag vrij krachtig.

Tweede Pinksterdag treden er in zowel het weerbeeld als in de temperatuur geen grote veranderingen op in vergelijking met dat van eerste Pinksterdag. Het weerbeeld is wederom groeizaam en wisselvallig. Maandagochtend komt vrij veel bewolking voor, maar af en toe is er ook ruimte voor de zon. Zo her en der valt wat regen of een bui. Verder is het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de ochtend ontstaan geleidelijk op steeds meer plaatsen weer stapelwolken. De wind is meest zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen. Aan zee is de wind soms vrij krachtig.

Maandagmiddag is er een mix van bewolking en zon. In de loop van de middag groeien flinke stapelwolken opnieuw uit tot een aantal regen- en onweersbuien. De buien zijn plaatselijk pittig van karakter. Ook valt lokaal flink wat regen in korte tijd. De temperatuur loopt op naar 18 tot maximaal 23 graden. Het warmst wordt het in de oostelijke helft van het land. Er staat een veelal zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen. Aan zee staat er af en toe een vrij krachtige wind.

Groeizaam en vrij warm Pinksterweekend met enkele (onweers)buien
Groeizaam en vrij warm Pinksterweekend met enkele (onweers)buien

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijn Pinksterweekend toe!

[bericht geplaatst op vrijdag 17 mei 2024 om 14.48 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op maandag 20 mei 2024 om 12.24 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0