Het wordt wisselvallig, winderig en vrij zacht tijdens Oudejaarsdag

Het wordt wisselvallig, winderig en vrij zacht tijdens Oudejaarsdag

METEO ALBLASSERDAM – Het huidige jaar is bijna teneinde en het nieuwe jaar 2024 staat op het punt van beginnen. Ook de laatste dag van dit jaar staat voor de deur. Wat voor weer kunnen we verwachten op Oudejaarsdag, tijdens Oudejaarsavond, rond de jaarwisseling en op Nieuwjaarsdag? U leest het verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam.

Weersvoorspelling Oudejaarsdag & Nieuwjaarsdag

Dit jaar sluiten we wisselvallig, winderig en vrij zacht af en 2023 gaat de boeken in als een recordwarm en bovendien extreem nat jaar. Ook op de laatste dag van dit jaar bepalen voornamelijk bewolking, regen en wind het weerbeeld en tijdens de eerste dagen van januari zal dat niet veel anders zijn. Zo uitzonderlijk zacht als dat het vorig jaar was tijdens Oudejaarsdag zal het nu niet gaan worden. Kortom: het weer blijft ons eerder doen denken aan de herfst dan aan de winter.

Zondag verloopt door de invloed van depressie Geraldine boven het Verenigd Koninkrijk wisselvallig, nat en winderig. Koud is het zeker niet te noemen op de laatste dag van dit jaar. Er is veel bewolking en er passeert een regenzone ons land vanuit het zuidwesten naar het noordoosten. Aan het einde van de ochtend en in de middag breekt de zon vanuit het zuidwesten hier en daar nog af en toe door, maar dan volgen ook een aantal buien. Aan het einde van de dag aan zee met kans op onweer en/of hagel. Het is vrij zacht voor eind december met temperaturen die uit zullen komen tussen de 9 en 11 graden. De wind komt uit overwegend zuidelijke richtingen en neemt in kracht toe. Boven land is de wind veelal matig of vrij krachtig. Aan zee en langs de kust staat er een krachtige of harde wind, kracht 6-7. Daarnaast komen soms ook windstoten voor.

Oudejaarsavond is er veel bewolking en het blijft verder wisselvallig en winderig. Het is overwegend bewolkt en er trekken regelmatig buien over het land. De meeste buien komen voor in de kustprovincies, mogelijk lokaal met hagel en/of onweer. Verder komt nog een enkele opklaring voor. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is in het binnenland meest matig of vrij krachtig. Aan zee en langs de kust staat er een krachtige of harde wind, kracht 6-7. Daarnaast komen soms ook windstoten voor.

Tijdens de jaarwisseling en zondagnacht blijft er veel bewolking voorkomen. Het is overwegend bewolkt en er trekken buien over het land. De meeste buien vallen voornamelijk in de kustprovincies, mogelijk lokaal met hagel en/of onweer. Verder komt nog een enkele opklaring voor. De temperatuur daalt naar 6 tot 8 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is in het binnenland veelal matig of vrij krachtig. Aan zee en langs de kust staat er een krachtige of harde wind, kracht 6-7. Daarnaast komen soms ook windstoten voor.

Nieuwjaarsdag verloopt wisselvallig en met name langs de kust staat er een stevige wind. Bovendien gaat het nieuwe jaar 2024 somber en vrij zacht van start. Er is veel bewolking en er trekken buien over het land vanuit het westen naar het oosten. De buien kunnen plaatselijk soms fel van karakter zijn. Vooral langs de kust mogelijk lokaal nog met hagel en/of onweer. Verder komt de zon er hier en daar nog zo nu en dan aan te pas. In de loop van de middag nemen de buien geleidelijk in aantal en activiteit af en wordt het tijdelijk droger. De temperatuur stijgt overdag tot rond 8 of 9 graden. De wind is zuidwestelijk en boven land matig of vrij krachtig. Aan zee en langs de kust staat er een krachtige, mogelijk af en toe harde wind. Later in de middag neemt de wind geleidelijk in kracht af en draait naar zuidelijke richtingen.

Maandagavond komen aanvankelijk nog enkele opklaringen voor en valt plaatselijk een bui. In de loop van de avond neemt de bewolking vanuit het zuidwesten snel toe en raakt het bewolkt. Bovendien breidt een regengebied zich uit over het land. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is boven land veelal matig. Aan zee en langs de kust staat er een (vrij) krachtige wind.

Het wordt wisselvallig, winderig en vrij zacht tijdens Oudejaarsdag
Het wordt wisselvallig, winderig en vrij zacht tijdens Oudejaarsdag

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijne jaarwisseling toe en een gelukkig en gezond 2024!

[bericht geplaatst op vrijdag 29 december 2023 om 14.42 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op maandag 1 januari 2024 om 14.27 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0