Hogedrukgebied zorgt voor rustig en droog herfstweer

Hogedrukgebied zorgt voor rustig en droog herfstweer

Vanaf woensdag komt ons land steeds meer onder invloed te staan van een groot en krachtig hogedrukgebied. Dit was vandaag al goed te merken. Wie op de barometer heeft gekeken, heeft namelijk een flinke stijging van de luchtdruk kunnen waarnemen. Aan het einde van de dag is de luchtdruk gestegen tot boven de 1035 hPa. De laatste keer tot vandaag dat de luchtdruk boven de 1035 hPa was, was op 29 en 30 maart eerder dit jaar.

Ook het weerbeeld was woensdag fraai. Flink wat zonneschijn, maar ook wolken en op de meeste plaatsen droog en verder rustig weer. Het hogedrukgebied houdt de komende dagen stand en zorgt voor aanhoudend rustig en droog herfstweer in onze omgeving.

Het weer is niet alleen rustig en droog. Er staan ons ook een aantal koude avonden, nachten en ochtenden te wachten met nachtvorst en kans op mist en/of lage bewolking. Overdag is er zonneschijn en de middagtemperatuur ligt rond 11 of 12 graden. Komend weekend wordt het overdag geleidelijk zachter en de nachten zullen minder koud worden. Zondag komt meer bewolking voor en kan er zelfs wat regen vallen.

[bericht geplaatst op woensdag 04 november 2020 om 23.50 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0