Vanaf het weekend zachter weer

Vanaf het weekend zachter weer

Vanaf het weekend wordt het opnieuw zachter in Nederland. Zo uitzonderlijk zacht als afgelopen maandag wordt het niet, maar de temperatuur stijgt wel weer door de grens van 15 graden. Daarmee kunnen we de komende dagen spreken van zacht weer voor de tijd van het jaar.

Een hogedrukgebied meer boven Oost-Europa en een lagedrukgebied op de Oceaan zorgen vanaf zaterdag voor een zuidelijke aanvoer, waarmee zachtere lucht ons land kan bereiken. Zaterdagochtend begint koud, maar in de middag wordt het dus zacht met in het zuiden op sommige plaatsen temperaturen rond of iets boven de 15 graden. Het kwik stijgt naar 12 graden in het noorden tot maximaal 17 graden in Limburg. Het weerbeeld is fraai. Er is veel zon, het blijft droog en er is weinig wind.

Zondag is de temperatuur vergelijkbaar met zaterdag. In de middag wordt het dan van noord naar zuid 13 tot 17 graden. Ook na het weekend houdt het zachte novemberweer aan. De maximumtemperatuur blijft voorlopig in de dubbele cijfers. Wel kunnen we na het weekend vaker en meer bewolking verwachten, maar ook de zon zien we dan zo nu en dan. Bovendien neemt de kans op een beetje regen toe. De nachten zullen minder koud verlopen.

[bericht geplaatst op vrijdag 06 november 2020 om 22.53 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0