Koele en natte start van de astronomische zomer

Koele en natte start van de astronomische zomer

METEO ALBLASSERDAM – De afgelopen weken werden we in Nederland veelvuldig getrakteerd op fraai en warm zomerweer. Veel zon en hoge temperaturen stonden vaak centraal met zomerse en afgelopen week zelfs ook tropische dagen. Maandag is de astronomische zomer begonnen, maar de start van de zomer was koel en nat.

Eerder deze maand, op 1 juni, begon al de meteorologische zomer. Vandaag was tijdens de start van de officiële zomer geen sprake van zomerweer. Temperatuur en weerbeeld lieten het namelijk flink afweten. Het was maandag een grotendeels sombere en verder koele en natte dag. Er trok een gebied met (buiige) regen over ons land. Dit zorgde voor langdurigere perioden met regen en op veel plaatsen neerslagsommen tot ruim in de dubbele cijfers. Aan het einde van de dag trok de meeste regen geleidelijk het land uit en werd het langzaam op steeds meer plaatsen droger. Nergens in het land zijn maximumtemperaturen gemeten boven de 20 graden.

Het koele en natte weer is maar van korte duur. De komende dagen blijft het op de meeste plaatsen droog en wordt het geleidelijk warmer. Later in de week krijgt ook de zon weer meer de ruimte.

[bericht geplaatst op maandag 21 juni 2021 om 15.43 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0