Komend weekend mogelijk twee stormen: Ellen en Francis

No recent image


bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op vrijdag 21 februari 2020 om 15.58 uur lokale tijd]

Stormen volgen de laatste weken elkaar in rap tempo op. Na Ciara en Dennis is het nu tijd voor Ellen en Francis. Ellen is een meisjesnaam en Francis een mannelijke naam. Overigens is Francis een Nederlandse inzending. Het weekend staat weer voor de deur en het lijkt wel een gewoonte te worden: storm in het weekend. Komend weekend doen mogelijk, in tegenstelling tot de twee voorgaande weekenden, niet één, maar twee stormen ons land aan. Op zowel zaterdag als zondag kan het namelijk gaan stormen. Onstuimig wordt het sowieso.

Afgelopen zondag deed storm Dennis ons land aan en de week daarvoor Ciara. Nu is het de beurt aan Ellen en Francis. Meteo Alblasserdam verwacht in de nacht naar zaterdag en vooral zaterdagochtend een goede kans op zuidwesterstorm (kracht 9 Bft) voor de Wadden en het Waddengebied. Deze storm heeft de naam Ellen, maar pakt minder pittig uit dan Dennis. Daarbij moet rekening gehouden worden met zeer zware windstoten meest tussen de 100 en 110 km/u. Ook zaterdag overdag is het landinwaarts onstuimig en zullen zware windstoten optreden. Later in de middag draait de wind naar het westen en neemt geleidelijk in kracht af.

Zondag nadert vanuit het westen een volgende depressie en het lijkt opnieuw een onstuimige dag te worden. Dan ligt storm Francis op de loer met wederom  kans op (zeer) zware windstoten. Bovendien wordt het zondag bewolkt en nat buiten.

Houd voor meer informatie en updates met betrekking tot Ellen en Francis deze weerblog in de gaten of check onze website: https://www.meteoalblasserdam.nl.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0