Storm Ellen 22-02-2020 [update 3]

No recent image


bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op zaterdag 22 februari 2020 om 01.17 uur lokale tijd]

Laatst bijgewerkt op zaterdag 22 februari 2020 om 14.33 uur lokale tijd

Er staat ons wederom een onstuimig weekend te wachten met mogelijk zelfs twee stormen, waarbij windkracht 9 gehaald kan worden. Zaterdag bleef het vooral aan zee en langs de kust bij een meest stormachtige wind, kracht 8 Bft. Op een enkele plek is stormkracht aangetikt en verder kwamen zware windstoten voor tussen de 80 en 100 km/u.

Hoe zien de weersvoorspellingen er nu uit voor zaterdag en hoe hard gaat het waaien? Lees hieronder de update van Meteo Alblasserdam met betrekking tot storm Ellen. Deze weersvoorspelling zal meerdere keren door ons ge-update worden.

Storm Ellen zaterdag 22 februari 2020

Weerbeeld: veel bewolking en een wisselvallig weerbeeld. Een gebied met (buiige) regen zal zich gedurende de dag vanuit het noordwesten over het land uitbreiden. voor de zon is er weinig of zelfs helemaal geen ruimte weggelegd.

Temperatuur: in de nacht naar zaterdag ligt de minimumtemperatuur tussen de 4 en 8 graden. Zaterdag overdag maximumtemperaturen tussen de 10 en 13 graden.

Wind: de wind waait uit het zuidwesten en is boven land vrij krachtig tot hard, kracht 5-7 Bft. Bovendien moet worden opgepast voor zware windstoten. Aan zee staat er een stormachtige wind. Op de Wadden en in het Waddengebied bereikt de wind in de ochtend mogelijk af en toe stormkracht, 9 Bft. Daarbij zijn zeer zware windstoten tot rond 100 km/u niet uitgesloten. Later in de middag draait de wind naar het westen en neemt geleidelijk in kracht af.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0