Zondag 23-02-2020: kans op storm [update 2]

No recent image

[bericht geplaatst op zaterdag 22 februari 2020 om 21.05 uur lokale tijd]

Laatst bijgewerkt op zondag 23 februari 2020 om 13.59 uur lokale tijd

Na een winderige zaterdag krijgt dit weekend een onstuimig vervolg. Ook zondag kunnen we namelijk veel wind verwachten. Verloopt de dag nat en er is kans op storm. Of het inderdaad gaat stormen is overigens nog maar de vraag. Vanuit het westen arriveert vrij snel een depressie. De kern van het laag trekt via het Verenigd Koninkrijk over het uiterste noorden van ons land. Een bijbehorend windveld zal gedurende de dag van west naar oost over Nederland trekken.

Hoe zien de weersvoorspellingen er nu uit voor vandaag en hoe hard gaat het waaien? Lees hieronder de update van Meteo Alblasserdam. Deze weersvoorspelling zal meerdere keren door ons ge-update worden.

Weersvoorspelling zondag 23 februari 2020

Weerbeeld: bewolkt en er trekt een regengebied over ons land. Hierbij kan het soms stevig en langdurig doorregenen en er valt plaatselijk behoorlijk wat regen. Later ook met een buiig karakter. In de middag breekt vanuit het westen hier en daar mogelijk de zon nog even door. In de avond zal het op steeds meer plaatsen droog worden en volgen vaker opklaringen.

Temperatuur: in de nacht naar zondag ligt de minimumtemperatuur tussen de 5 en 8 graden. Zondag overdag maximumtemperaturen tussen de 10 en 15 graden.

Wind: de wind waait eerst meest uit het zuidwesten tot westen en neemt in de loop van de ochtend flink in kracht toe. Het eerst in het zuidwestelijke deel van het land. De wind piekt naar verwachting aan het einde van de ochtend en tijdens de eerste uren van de middag. Boven land wordt de wind veelal krachtig of hard en op sommige plaatsen stormachtig. Langs de zuidwest- en westkust is kans op storm, 9 Bft. Daarbij komen (zeer) zware windstoten voor. Later in de middag wordt de wind noordwestelijk en wordt het geleidelijk minder onstuimig.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0