Koningsdag brengt fraai lenteweer

Koningsdag brengt fraai lenteweer

METEO ALBLASSERDAM – Op woensdag 27 april vieren we de negende editie van Koningsdag en wat betreft het weer kunnen we een prima lentedag verwachten. Ook de temperatuur gaat iets omhoog en doet ons morgen aan het voorjaar denken. Kortom: een aangename dag om lekker naar buiten te gaan en te genieten van de vele activiteiten die gepland staan op Koningsdag. Wat voor weerbeeld kunnen we verwachten tijdens Koningsdag 2022? U leest het verder in dit bericht.

Koningsdag 2022, een prima lentedag

Woensdag kunnen we een vrij rustige en fraaie lentedag verwachten. Ons land komt geleidelijk meer onder invloed te staan van een opbouwend hogedrukgebied met centrum ter hoogte van Schotland. Bovendien wordt het op Koningsdag iets warmer. Zonnige perioden en wolken wisselen elkaar af en het blijft droog. In het noorden en langs de kust komen aanvankelijk nog hardnekkige wolkenvelden voor. Deze zullen in de loop van de dag geleidelijk grotendeels verdwijnen. Na een frisse start van de ochtend loopt de temperatuur in de middag op naar 14 graden in het noorden en maximaal 17 graden in het zuiden van ons land. De wind waait meest uit noordwest tot noordoost en is veelal zwak of matig van kracht.

In de avond klaart het breed op en wordt het snel frisser. Het blijft overal droog en later op de avond neemt de wind geleidelijk af. Donderdag kunnen we dankzij een aanhoudende hogedruksituatie een mooie lentedag verwachten. Er is veel zonneschijn en het blijft overal droog. Het wordt warmer. In de middag wordt het van noord naar zuid 15 tot hooguit 19 graden.

Meer weer? Bekijk weersvooruitzichten en meer op onze website: www.meteoalblasserdam.nl.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijne Koningsdag toe!

[bericht geplaatst op dinsdag 26 april 2022 om 14.58 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0