Volop lenteweer tijdens de Paasdagen

Volop lenteweer tijdens de Paasdagen

METEO ALBLASSERDAM – De Paasdagen staan op het punt van beginnen en het weer werkt goed mee. Tijdens deze dagen kunnen we volop lenteweer verwachten en genieten van de zon. Ook de temperaturen zijn in de middag zeer aangenaam en doen ons volop denken aan het voorjaar. Kortom: heerlijk weer om buiten te vertoeven.

Vorig jaar was het wat betreft het weerbeeld een totaal ander verhaal tijdens de Paasdagen. Zo hadden we toen op tweede Paasdag een koud en guur weertype en vielen er zelfs winterse buien in ons land. Wat kunnen we dit jaar voor weer verwachten tijdens de Paasdagen? U leest het verder in dit bericht.

Pasen 2022: volop lenteweer

Weersvooruitzichten Pasen 2022

Het fraaie weer hebben we te danken aan een hogedrukgebied. Zaterdag deed de zon namelijk al goede zaken. Het was een vrij rustige en droge lentedag en in de middag was het overwegend zonnig. Na een frisse start steeg de temperatuur in de middag uiteindelijk naar 13 tot 15 graden in het noorden en 17 tot 18 graden in het zuiden van het land. Door de oostelijke wind werd drogere lucht naar onze omgeving aangevoerd.

Ook tijdens beide Paasdagen kunnen we door de aanhoudende hogedruksituatie volop zon en droog weer verwachten. In de vroege ochtend is het nog wel fris, maar in de middag weet het kwik op veel plaatsen ruim door de grens van 15 graden te stijgen. In het zuiden van het land wordt het 18 of 19 graden. De oostelijke wind blijft vrij rustig en is veelal zwak of matig van kracht.

Tijdens de avond en nacht koelt het onder een tamelijk heldere hemel wel flink af. De nachten verlopen fris. Op de koudste plaatsen daalt de temperatuur lokaal tot dicht in de buurt van het vriespunt met kans op nachtvorst.

Na de Paasdagen houdt het fraaie lenteweer aan. Er is ook na maandag flink wat zon en het blijft droog. De middagtemperatuur blijft over het algemeen ruim boven de 15 graden.

Meer weer? Bekijk weersvooruitzichten en meer op onze website: www.meteoalblasserdam.nl.

[bericht geplaatst op zaterdag 16 april 2022 om 23.30 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0