Koningsdag weerbericht: zon en hogere temperaturen

Koningsdag weerbericht: zon en hogere temperaturen

ALBLASSERDAM – Dinsdag (27 april) vieren we de achtste editie van Koningsdag en wat betreft het weer kunnen we een fraaie voorjaarsdag verwachten. Ook de temperatuur werkt mee en vanmiddag doet de temperatuur ons eindelijk weer eens aan de lente denken. Kortom: lekker weer om naar buiten te gaan.

Vanochtend gaat koud van start en de wind is aanvankelijk vrij rustig. In de middag kunnen we hogere temperaturen verwachten en in het zuiden van het land stijgt het kwik door de grens van 15 graden. Overdag is er behoorlijk wat zonneschijn, maar af en toe komt er ook wat bewolking voor. Het blijft overal droog. Vanmiddag loopt de temperatuur volgens Meteo Alblasserdam op naar 13 of 14 graden in het noorden tot hooguit 17 graden in het zuiden van het land. De wind neemt in de loop van de dag geleidelijk iets toe en is veelal zwak of matig van kracht uit oost tot noord.

Woensdag wordt het nog iets warmer dan dinsdag en daarmee kunnen we meteen ook de warmste dag van deze week verwachten. De temperaturen zijn in de middag voorjaarsachtig te noemen en het wordt op veel plaatsen boven de 15 graden. Overdag is er opnieuw flink wat zon bij middagtemperaturen tussen de 15 graden in het noorden en maximaal 19 graden in het zuiden van het land. Vanaf donderdag wordt het weer frisser en bovendien wisselvallig.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijne Koningsdag toe!

[bericht geplaatst op dinsdag 27 april 2021 om 10.12 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0