Koude eerste helft van lentemaand april

Koude eerste helft van lentemaand april

Lentemaand april is halverwege en van aangenaam voorjaarsweer was in de eerste vijftien dagen van deze maand amper sprake. Door een vaak noordelijke stroming was het te koud voor de tijd van het jaar. Vorstdagen, winterse kou & winterse buien met hagel en sneeuw deden ons eerder aan de winter denken dan aan het voorjaar. Zo lag de maximumtemperatuur tijdens de Paasdagen maar iets hoger dan tijdens de afgelopen kerstdagen!

De gemiddelde maandtemperatuur op het meetstation van Meteo Alblasserdam na de eerste vijftien dagen was slechts 5,1 graden. Als het niet snel warmer wordt dan kan deze maand wel eens de koudste aprilmaand worden in tenminste veertien jaar in Alblasserdam. Op slechts vier dagen is een maximumtemperatuur gemeten boven de 10 graden en kwam het tot vier vorstdagen. Warme dagen (20,0 graden of meer) waren ver te zoeken en het kwik wist zelfs niet boven de 15,0 graden te komen.

Ook op het hoofdstation in De Bilt bleven dagen met een temperatuur boven de 15,0 graden en warme dagen uit. Op drie dagen steeg het kwik tot in de dubbele cijfers en op vier dagen kwam het tot lichte vorst.

[bericht geplaatst op zaterdag 17 april 2021 om 11.51 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0