Maximumtemperatuur in De Bilt vrijdag niet boven de 10 graden

Maximumtemperatuur in De Bilt vrijdag niet boven de 10 graden

METEO ALBLASSERDAM – Sinds vrijdag is het iets frisser geworden en het weerbeeld is nog steeds wisselvallig en nat buiten. Echt herfstweer dus en ook tijdens het aankomende weekend is het met temperaturen tussen de 9 en maximaal 12 graden iets aan de frisse kant. In De Bilt kwam de maximumtemperatuur vrijdag na ruim een half jaar niet boven de 10 graden uit. Bovendien zullen de komende paar nachten kouder gaan verlopen. In de nacht van zaterdag op zondag komt het regionaal tot nachtvorst en mogelijk zelfs ook tot de eerste lokale vorstdag van dit najaar.

Temperatuur niet boven de 10 graden

Op de meeste plaatsen in ons land bleef de maximumtemperatuur vandaag onder de 10 graden. Op slechts enkele KNMI-weerstations werden dubbele cijfers nog wel gehaald. Dat was dan aan zee nog het geval. De temperatuur lag tussen de 8 en maximaal 11 graden. Ook in De Bilt wist het kwik de grens van 10 graden niet te bereiken. Dat gebeurde tot vandaag voor het laatst op 6 april eerder dit jaar. Toen werd het niet warmer dan 8,8 graden. Op het hoofdstation kwam de temperatuur vrijdag niet hoger dan 8,6 graden.

In de periode tussen 6 april en 10 november wist de maximumtemperatuur op 217 dagen op rij te stijgen naar 10,0 graden of meer. In het huidige kalenderjaar tot nu toe wist de maximumtemperatuur in de periode van 1 januari tot 10 november op 256 dagen te stijgen tot in de dubbele cijfers.

[bericht geplaatst op vrijdag 10 november 2023 om 16.12 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 11 november 2023 om 13.47 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0