Mogelijke zomerstorm in aantocht

Mogelijke zomerstorm in aantocht

Het zomerseizoen is nog niet ten einde, maar het zomerweer is sinds afgelopen weekend wel uit ons land verdreven. Het is minder warm & wisselvallig en sterker nog: er is herfstachtig en onstuimig weer onderweg naar Nederland en mogelijk komt het zelfs tot een zomerstorm.

Een depressie op de Atlantische Oceaan is zich momenteel aan het ontwikkelen en groeit uit tot een storm. Bijbehorende bewolking is goed terug te zien op de bijgevoegde satellietfoto van maandagmiddag 14.00 uur lokale tijd. De depressie heeft de naam Francis en verplaatst zich in noordoostelijke richting. Dinsdag ligt het stormlaag boven het Verenigd Koninkrijk om vervolgens woensdag via de Noordzee richting Denemarken te trekken. Het wordt vanaf dinsdagavond in ons land stormachtig, maar of de wind vervolgens ook stormkracht (9 Bft) weet te bereiken is nog niet helemaal zeker. Met name in de nacht naar woensdag en woensdagochtend kan aan zee tijdelijk sprake zijn van een zomerstorm en daarbij zal het tot flinke windstoten komen. Zware en mogelijk zelfs zeer zware windstoten.

Voor meer weer en informatie over de mogelijke zomerstorm in ons land kunt u kijken op onze website: https://www.meteoalblasserdam.nl.

[bericht geplaatst op maandag 24 augustus 2020 om 16.04 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0