Nog even geduld: warme dagen en zon komen eraan

Nog even geduld: warme dagen en zon komen eraan

METEO ALBLASSERDAM – Na een wisselvallige, natte en koele meimaand kunnen we vanaf vrijdag een prima herstel van het weer verwachten. Eindelijk knapt het weer op. Nog even geduld, want warmer weer en zon zijn onderweg. Er staat ons een fraai einde te wachten van lentemaand mei en komende week gaat ook zomermaand juni hoogstwaarschijnlijk warm uit de startblokken.

Vandaag moeten we het nogmaals doen met koel weer en aanvankelijk een wisselvallig weerbeeld. Donderdag begint met veel bewolking en het weerbeeld is aan de wisselvallige kant. Soms valt er regen of een bui. In de loop van de dag neemt de kans op neerslag af. Van het noordwesten uit wordt het op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon af en toe door. Met een middagtemperatuur tussen de 13 en 16 graden blijft de temperatuur nog wel te laag voor de tijd van het jaar. Er waait een matige tot krachtige wind uit west tot noord. Aan het einde van de dag komt ons land geleidelijk meer onder invloed te staan van een hogedrukgebied en neemt de wind in kracht af.

Vanaf vrijdag zijn we dan eindelijk verlost van alle regen, buien en wind van de afgelopen tijd. Een hogedrukgebied krijgt steeds meer vat op het weer in onze omgeving en er volgt een overgang naar een rustiger en droog weertype. We kunnen meer zonneschijn verwachten en het wordt warmer. Komend weekend en daarna stijgt het kwik op steeds meer plaatsen overdag tot boven de 20 graden op de thermometer. Een warme start van zomermaand juni en de meteorologische zomer lijkt in de maak.

[bericht geplaatst op donderdag 27 mei 2021 om 13.53 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0