Onstuimige vrijdag gevolgd door koel en wisselvallig Pinksterweekend

Onstuimige vrijdag gevolgd door koel en wisselvallig Pinksterweekend

METEO ALBLASSERDAM – Het Pinksterweekend staat voor de deur. Weerbeeld en temperatuur doen ons deze maand tot dusver weinig aan het voorjaar denken en ook tijdens het aankomende Pinksterweekend hoeven we geen standvastig en hoogstaand lenteweer te verwachten. Voor het aanbreken van het Pinksterweekend staat ons eerst nog een onstuimige vrijdag te wachten. Zeker wat betreft de wind is het vandaag eerder herfstachtig dan voorjaar te noemen.

Onstuimige vrijdag

Vrijdag wordt het weerbeeld bepaald door een omvangrijk lagedrukgebied boven het Verenigd Koninkrijk en de wind speelt een grote rol in ons land. Het wordt een onstuimige meidag met een wisselend weerbeeld. Koud is het niet, maar de sterke wind maakt het voor het gevoel wel frisser. Geheel droog blijft het niet. Overdag is er zowel bewolking als zon. Verder trekken er enkele buien over het land en het wordt vanmiddag 14 tot 18 graden. De wind neemt in de loop van de dag verder in kracht toe en het wordt vooral aan zee en langs de kust onstuimig. De zuidwestenwind is boven land vrij krachtig of krachtig. Daarnaast zullen er windstoten voorkomen. Aan zee wordt de wind stormachtig en komen zware windstoten voor tot rond 90 km/u.

Pinksterweekend weerbericht

Ook tijdens het Pinksterweekend blijven hoge temperaturen uit. Het weer blijft wisselend en wisselvallig en verder te koud voor de tijd van het jaar. Het blijft stevig waaien. Zaterdag overheerst de bewolking en van tijd tot tijd valt er regen of een bui. De zon zien we af en toe en het wordt overdag slechts 11 tot 14 graden. Tijdens de Pinksterdagen verandert er helaas niet veel aan het wisselende en wisselvallige weerbeeld. We houden bewolking, af en toe zon en momenten met regen of een bui. Het blijft waaien. De temperatuur valt in de middag wel iets hoger uit dan zaterdag, maar blijft aan de lage kant voor meibegrippen.

Meer weten over het weer? Kijk dan op onze website: meteoalblasserdam.nl.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijn Pinksterweekend toe!

[bericht geplaatst op vrijdag 21 mei 2021 om 09.20 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0