Ook eerste officieel warme dag van 2020 nu een feit

ook-eerste-officieel-warme-dag-van-2020-nu-een-feit

bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op maandag 06 april 2020 om 16.29 uur lokale tijd]

Na de eerste lokale warme lentedag van zondag, is nu ook de eerste officieel warme dag van 2020 een feit. In De Bilt werd de warme grens van 20 graden maandagmiddag ruim overschreden met een maximumtemperatuur van 23,0 graden. De laatste officieel warme dag tot vandaag in De Bilt was namelijk op 13 oktober 2019: 22,0 graden.

Op flink wat andere plaatsen in Nederland kon de tweede warme dag van dit jaar worden genoteerd. Ook maandag bevindt ons land zich nog altijd in de aanvoer van warme en droge lucht en in combinatie met zonnig weer liep het kwik gedurende de dag weer snel op. Na een frisse start van de ochtend werd het vanmiddag op veel plaatsen warmer dan gisteren. De hoogste temperaturen werden voornamelijk gemeten in de oostelijke helft van het land. Met temperaturen van zelfs 23 tot 24 graden viel het kwik zelfs nog een paar graden hoger uit dan verwacht. Op het waarneemstation van Meteo Alblasserdam in Alblasserdam is maandagmiddag een maximumtemperatuur gemeten van 22,3 graden (1,5 m hoogte).

Wel neemt de bewolking vanuit het westen toe op een naderende storing. In de namiddag en vooral avond valt er hier en daar wat regen of lichte regen, maar de hoeveelheden neerslag blijven beperkt. Met het passeren van de storing wordt de warme lucht uit ons land verdreven. Dinsdag valt de temperatuur in de middag met 17-21 graden minder hoog uit, maar we houden vrij warm lenteweer.  Ook na morgen staat er vrij warm tot warm weer op het programma.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam)

0