Rustig en droog lenteweer tijdens Koningsdag 2023

Rustig en droog lenteweer tijdens Koningsdag 2023

METEO ALBLASSERDAM – Op donderdag 27 april vieren we de tiende editie van Koningsdag en wat betreft het weer kunnen we een rustige en verder prima lentedag verwachten. Ook de temperatuur gaat in de middag omhoog en dus zal het minder fris zijn dan woensdag en de afgelopen dagen. Kortom: een aangename dag om lekker naar buiten te gaan en te genieten van de vele activiteiten die gepland staan op Koningsdag. Wat voor weerbeeld kunnen we verwachten tijdens Koningsdag 2023? U leest het verder in dit bericht.

Koningsdag 2023, een rustige en prima lentedag

Weerkaart met weersvoorspelling voor donderdag 27 april 2023 (Koningsdag)
Weerkaart met weersvoorspelling voor donderdag 27 april 2023 (Koningsdag)

Frisse start

Ondanks een rustige en prima lentedag dat ons te wachten staat tijdens Koningsdag zal de start van de dag behoorlijk fris zijn. In de vroege ochtend liggen de minimumtemperaturen in een groot deel van ons land eerst nog in de buurt van het vriespunt en lokaal zelfs nog iets daaronder. Bovendien is er op uitgebreide schaal aanvankelijk nachtvorst (vorst op 10 cm hoogte). Kortom: zeker tijdens de ochtenduren komt de winterjas nog goed van pas. In de middag kunnen we juist zachter weer verwachten en stijgt de temperatuur in het zuiden tot rond de 15 graden. Met de zon erbij en in combinatie met weinig wind zal het dan een stuk aangenamer aanvoelen buiten.

En verder?

Het rustige en aangename lenteweer hebben we donderdag te danken aan een hogedruksituatie boven onze omgeving maar weet overigens niet lang stand te houden. Met het weerbeeld is overdag weinig mis. Zonnige perioden en (sluier)bewolking wisselen elkaar af en het blijft nagenoeg overal droog. Aan het einde van de dag neemt de bewolking vanuit het westen wel geleidelijk toe en dat is een voorbode op een weersverandering dat ons te wachten staat. De middagtemperatuur komt uit tussen de 11 en 15 graden, de hoogste waarden in het zuiden van het land. Er staat een zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen.

In de avond neemt de bewolking vanuit het westen verder toe en raakt het meer en meer bewolkt. Aan het einde van de avond dient de eerste regen zich al aan in het zuidwesten van ons land. Op de meeste plaatsen blijft het dan nog wel droog bij een zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen. Later op de avond wordt de wind aan zee vrij krachtig. In de nacht van donderdag op vrijdag breidt de regen zich uit over het hele land.

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijne Koningsdag toe!

[bericht geplaatst op woensdag 26 april 2023 om 15.49 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op donderdag 27 april 2023 om 15.44 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0