Storm Corrie onderweg naar Nederland

Storm Corrie onderweg naar Nederland

METEO ALBLASSERSAM – Wintermaand januari sluiten we maandag wisselvallig en onstuimig af, want Nederland kan zich gaan opmaken voor een noordwesterstorm, genaamd Corrie. Het is de derde storm met een naam uit de namenlijst die tijdens dit stormseizoen gehanteerd wordt door het Ierse, Britse en Nederlandse nationale weerinstituut. Bovendien worden er verraderlijke, (zeer) zware windstoten verwacht die voor gevaarlijke situaties zullen zorgen. De stormdepressie bevindt zich zondagmiddag ten noordwesten van het Verenigd Koninkrijk en ontwikkelt zich tot een zware storm. Storm Corrie trekt aan het einde van de dag naar Schotland om vervolgens via de Noordzee maandag ons land te passeren. Wat kunnen we verwachten? Lees hieronder de weersverwachting van Meteo Alblasserdam.

Weersvoorspelling

Zondagavond neemt de bewolking vanuit het westen toe en het raakt bewolkt. Het blijft nog geruime tijd droog. Aan het einde van de avond volgt er regen. Bovendien neemt de wind uit west tot zuidwest toe. Aan zee wordt de wind aan het einde van de avond krachtig of hard met kans op windstoten.

Vannacht verloopt wisselvallig en fris en de wind gaat bovendien flink aantrekken. Langs de westkust kan het later in de nacht mogelijk al gaan stormen. Er is veel bewolking en een regenzone breidt zich vanuit het westen uit over het hele land. De temperatuur daalt naar 2 tot 5 graden. De wind komt uit west tot zuidwest en neemt later in de nacht flink toe. Boven het land wordt de wind matig tot krachtig. Aan zee en langs de kust wordt de wind aan het einde van de nacht stormachtig en kan het al beginnen te stormen. Daarnaast komen er langs de kust zware windstoten voor. Ook landinwaarts is er kans op windstoten.

Storm Corrie

Maandag verloopt wisselvallig en onstuimig. Op de laatste dag van januari staat er langs de kust, in het Waddengebied en boven het IJsselmeer enige tijd een noordwesterstorm, windkracht 9. Daarnaast komen verraderlijke, zeer zware windstoten voor. Langs de kust tot maximaal zo’n 110 km/u. Er is veel bewolking en er valt van tijd tot tijd (buiige) regen. Hier en daar is er nog wat ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt overdag naar 6 tot 8 graden, maar door de wind voelt het merkbaar kouder aan. Het onstuimige weer wordt veroorzaakt door een depressie dat gedurende de dag ons land passeert. De wind is noordwestelijk en zal ook in het binnenland in de loop van de ochtend toenemen naar krachtig of hard. Daarnaast moet er landinwaarts worden opgepast voor zware windstoten tussen de 70 en 90 km/u. In de late middag en in de avond neemt de wind geleidelijk af.

[bericht geplaatst op zondag 30 januari 2022 om 15.05 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op maandag 31 januari 2022 om 12.41 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0