Veel zon en in het zuiden tot 26 graden tijdens Moederdag

Veel zon en in het zuiden tot 26 graden tijdens Moederdag

METEO ALBLASSERDAM – Zondag 12 mei is het Moederdag en het beloofd een stralende en behoorlijk warme lentedag te worden. Vanwege de aanhoudende invloed van een hogedruksituatie met centrum ter hoogte van de Oostzee doet de zon gedurende een groot deel van de dag uitstekende zaken. De temperatuur loopt nog verder op en het wordt wat betreft de maximumtemperatuur de warmste dag van deze week. Tijdens de middaguren worden in het zuiden van het land regionaal zomerse temperaturen verwacht van 25 graden of meer. Kortom: een heerlijke dag om buiten te vertoeven en er op uit te trekken. Wat voor weerbeeld kunnen we verwachten tijdens Moederdag? U leest de weersvoorspelling verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam.

Moederdag 2024: veel zon en behoorlijk warme lentedag

Voorjaarsmaand mei is bijna halverwege en de temperatuur zit sinds een aantal dagen in een stijgende lijn. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied kunnen we gedurende dit Hemelvaartsweekend veelvuldig genieten van de zon en het warme weer. Ook voert de oostelijke wind geleidelijk drogere lucht aan naar onze omgeving. De temperatuur stijgt in vrijwel het hele land naar 20 graden of meer en zondag wordt wat betreft de maximumtemperatuur zelfs de warmste dag van deze week.

Zondagochtend is er volop zonneschijn en het warmt snel op. Wel komen nog enkele hoge sluierwolken voor. Het blijft droog. De oostenwind voert droge lucht aan naar onze omgeving en is aanvankelijk veelal zwak tot matig. In de loop van de ochtend neemt de wind geleidelijk toe en wordt boven land meest matig. Langs de noordkust staat er af en toe een vrij krachtige wind.

Zondagmiddag is het overwegend zonnig met slechts enkele hoge sluierwolken. Het blijft overal droog en het warmt snel verder op. Het wordt warm, in het zuiden regionaal zomers warm. Het kwik stijgt tot rond 22 graden in het noorden van het land en maximaal 27 graden in het zuiden. In de loop van de middag ontstaan enkele stapelwolken. De wind waait uit het oosten en is boven land veelal matig. Langs de noordkust waait er af en toe een vrij krachtige wind. In het zuiden later meer komend uit het zuidoosten.

Zondagavond zijn er brede opklaringen, maar van het zuiden uit neemt de bewolking langzaam toe. In het zuid(west)en valt mogelijk lokaal een enkele regen- of onweersbui. Het koelt later op de avond langzaam af. Er waait een zwakke tot matige oostelijke wind, in het zuiden is de wind zuidoostelijk. Langs de noordkust staat er een vrij krachtige wind.

Veel zon en in het zuiden tot 26 graden tijdens Moederdag
Veel zon en in het zuiden tot 26 graden tijdens Moederdag

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

Fijne Moederdag toegewenst!

[bericht geplaatst op zaterdag 11 mei 2024 om 13.51 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op zondag 12 mei 2024 om 12.02 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0