Zonniger, warmer en droog lenteweer tijdens Hemelvaartsdag

Zonniger, warmer en droog lenteweer tijdens Hemelvaartsdag

METEO ALBLASSERDAM – Donderdag 9 mei is het Hemelvaartsdag en dankzij de invloed van een hogedrukgebied boven onze omgeving kunnen we rekenen op fraai en rustig lenteweer en het blijft ook nog eens overal droog. Zeker in de middag laat het weer het toe om naar buiten te gaan en er op uit te trekken. Na een vrij koele en grotendeels sombere woensdag zit de temperatuur vanaf donderdag in een stijgende lijn en voor de zon komt steeds meer ruimte. Wat voor weerbeeld kunnen we verwachten tijdens Hemelvaartsdag en hoe warm gaat het worden? U leest de weersvoorspelling verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam.

Hemelvaartsdag 2024: zonniger, warmer en droge lentedag

Woensdag bevinden we ons tijdelijk in de aanvoer van iets koelere lucht en stroomt vanuit het noorden uit over ons land. Door de vele hardnekkige wolkenvelden heeft de zon het bovendien lastig. Het is op veel plaatsen een grotendeels sombere dag, maar vanaf Hemelvaartsdag wordt het onder invloed van een aanhoudende hogedruksituatie zonniger en de temperatuur gaat in de lift. Tijdens de middaguren stijgt het kwik regionaal tot meer dan 20 graden. Komend weekend wordt het in vrijwel het hele land 20 graden of meer en tijdens Moederdag wordt in het zuiden van het land vooralsnog een zomerse 25 graden verwacht.

Donderdagochtend begint fris en regionaal komt nevel of mist voor dat in de loop van de ochtend zal oplossen. Vervolgens breekt de zon op steeds meer plaatsen goed door, maar af en toe komt ook (sluier)bewolking voor. Het blijft droog en er is amper wind. De wind is veelal zwak uit uiteenlopende richtingen. Later in de ochtend ontstaan zo her en der de eerste stapelwolken. Tegelijkertijd neemt de bewolking van het westen uit langzaam toe.

Donderdagmiddag ontstaan op steeds meer plaatsen stapelwolken. Verder kunnen we dankzij een hogedrukcentrum boven onze omgeving fraai, vrij warm en rustig lenteweer verwachten. Zonnige perioden en (sluier)wolken wisselen elkaar af en het blijft droog. Van het westen uit neemt de bewolking geleidelijk toe. De temperatuur stijgt naar 16 tot 21 graden met de hoogste waarden in het zuiden en oosten van het land. Direct aan zee en op de Waddeneilanden is het iets minder warm. Er is weinig wind. Er staat een zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen, kracht 1-3.

Donderdagavond verdwijnen de meeste wolken. Het klaart breed op en het blijft droog. Er is weinig wind. De wind is zwak tot hooguit matig en veranderlijk. Later op de avond koelt het flink af.

Zonniger, warmer en droog lenteweer tijdens Hemelvaartsdag
Zonniger, warmer en droog lenteweer tijdens Hemelvaartsdag

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

[bericht geplaatst op woensdag 8 mei 2024 om 14.57 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op donderdag 9 mei 2024 om 12.12 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0