Warme eerste en koele tweede Paasdag

warme eerste en koele tweede Paasdag

Zaterdag konden we wederom genieten van zonnig en verder warm en rustig lenteweer. Houden we dit fraaie weer ook tijdens de komende Paasdagen of gaat er toch iets veranderen? Wat betreft de temperatuur gaat er sowieso iets veranderen. Er volgt namelijk een warme eerste en koele tweede Paasdag. Tijdens tweede Paasdag zal de temperatuur grofweg gehalveerd zijn ten opzichte van zondag.

Lees hieronder de volledige weersverwachting van Meteo Alblasserdam voor de komende Paasdagen.

Weersverwachting 1e Paasdag
Zondag blijft het weerbeeld rustig en fraai en we blijven in de warme lucht. De ochtend gaat fris van start, maar overdag warmt het in combinatie met zonneschijn snel op. De warme grens van 20 graden wordt in de middag op veel plaatsen boven land wederom gehaald. Met de hoogste waarden in het midden, oosten, zuiden en zuidoosten van het land. Het is vrij zonnig, maar in de loop van de dag ontstaan ook stapelwolken. De kans op een bui is gering en het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen de 19 en 24 °C. Er waait een zwakke of matige veranderlijke wind.

Weersverwachting 2e Paasdag
Maandag wordt met een noordelijke stroming koele lucht naar onze omgeving aangevoerd. De temperatuur is gehalveerd in vergelijking met zondag en het waait bovendien stevig. De dag begint met bewolking. Gedurende de dag trekt de bewolking naar het zuiden en vanuit het noorden wordt het vrij zonnig tot zonnig weer. Het blijft droog en de temperatuur stijgt in de middag van noord naar zuid naar 9 tot 12 °C. Er waait een matige tot krachtige noord tot noordoostenwind.

Na de Paasdagen blijft het vrijwel droog. Ook dinsdag is het koel met een middagtemperatuur rond 10 graden.  Vanaf woensdag gaat de temperatuur weer flink in de lift en kunnen we vrij warm tot warm lenteweer verwachten.

[bericht geplaatst op zaterdag 11 april 2020 om 23.05 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0