Warme lucht definitief uit ons land verdreven

No recent image

[bericht geplaatst op donderdag 18 oktober 2018 om 16.27 uur lokale tijd]

De warme lucht is definitief uit ons land verdreven. Een hogedrukgebied boven het Verenigd Koninkrijk heeft zich donderdag meer uitgebreid tot over onze omgeving en op de barometer konden we een geleidelijke stijging van de luchtdruk waarnemen. Hierdoor is de wind naar het noorden tot noordoosten gedraaid waardoor duidelijk koelere lucht ons land wist te bereiken.

Na een periode van acht warme dagen op een rij van tenminste 20 graden, waarvan één zomerse dag, was het vandaag duidelijk koeler. De temperatuur steeg vanmiddag op het meetstation van Meteo Alblasserdam (1,5 m hoogte) naar een maximum van 17,4 °C. De wind maakte het overigens voor het gevoel nog frisser. Het weerbeeld was verder vriendelijk te noemen. Een droge dag met een mix van zon en wolken. De wind nam toe naar matig (kracht 4 Bft) en waaide uit het noorden tot noordoosten.

Een hogedruksituatie blijft de komende dagen voor rustig en fraai najaarsweer zorgen. Het blijft tot en met het weekend droog en er is behoorlijk wat zonneschijn. Er zullen een aantal koude nachten gaan volgen en ook overdag wordt het nog iets frisser.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0