Warme lucht uit ons land verdreven

Warme lucht uit ons land verdreven

Na een paar warme dagen met diverse warmterecords, de warmste dag in maart ooit en de eerste lokale zomerse dag van dit jaar is de warme lucht donderdag uit ons land verdreven. De warme lucht heeft definitief plaats gemaakt voor duidelijk koelere lucht. Warme dagen met temperaturen boven de 20,0 graden hoeven we de komende tijd voorlopig niet meer te verwachten.

Donderdag draaide de wind naar het noorden en daarmee werd koele lucht vanaf de Noordzee naar onze omgeving aangevoerd. In de loop van de dag passeerde een storing (koufront) ons land van noord naar zuid en de aangevoerde lucht werd hierdoor geleidelijk koeler. De wind maakte het voor het gevoel kouder. De verschillen in de temperatuur waren vandaag groot. In het noorden werd het slechts 9 tot 11 graden. De hoogste temperatuur werd gemeten in het uiterste zuidoosten van het land. Alleen in Maastricht kon donderdag nog een warme dag genoteerd worden: 20,6 graden.

Het was verder een droge dag en het weerbeeld was fraai. Op veel plaatsen was het overwegend zonnig. Vooral in het noorden kwamen ook hardnekkige wolkenvelden voor. De wind was nadrukkelijker aanwezig. De komende tijd houden we voorlopig een koel weertype en de nachten worden kouder. Lokaal kan het licht vriezen en op meer uitgebreide schaal is bovendien kans op nachtvorst. Ook in het weekend bestaat het weerbeeld uit zowel zon als bewolking en blijft het droog. Zondag wordt het iets zachter. Vanaf tweede Paasdag wordt het guur met een toenemende kans op winterse buien.

[bericht geplaatst op donderdag 01 april 2021 om 23.10 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0