Warmste 18 november ooit gemeten in De Bilt

Warmste 18 november ooit gemeten in De Bilt

Vandaag kon alweer een warmterecord worden bijgeschreven. Het is woensdag de warmste 18 november ooit gemeten in De Bilt sinds 1901. Na 2 en 9 november is het vandaag het derde datum-warmterecord van deze maand en het dertiende datum-warmterecord van 2020.

Vanuit het zuiden werd zachte lucht naar onze omgeving aangevoerd en in combinatie met zonnig weer kon het kwik overdag nog flink oplopen. Op het hoofdstation van het KNMI in De Bilt is vanmiddag een maximumtemperatuur gemeten van 14,9 graden. Daarmee is het vorige record van 14,5 graden van 18 november 2015 gebroken. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam in Alblasserdam is een maximumtemperatuur gemeten van 15,6 graden. In het noorden van Nederland was het met een graad of 13 iets minder zacht. De hoogste maxima zijn in het zuiden van ons land gemeten met lokaal zelfs ruim 16 graden.

Het was woensdag niet alleen zacht weer, maar ook fraai. In de noordelijke helft van het land begon de dag nog wel met hardnekkige wolkenvelden, maar in de loop van de dag werd het uiteindelijk overal zonnig najaarsweer. Het bleef droog. Vanavond neemt de bewolking vanuit het westen op een naderende storing toe en er volgt soms regen of lichte regen. Daarmee wordt de zachte lucht uit ons land verdreven. Vanaf donderdag wordt het kouder en wisselvalliger.

[bericht geplaatst op woensdag 18 november 2020 om 15.33 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0