Weerbericht 4 mei: onstuimige dinsdag op komst

Weerbericht 4 mei: onstuimige dinsdag op komst

ALBLASSERDAM – Stormachtig weer en zware windstoten zullen dinsdag voor onstuimig weer zorgen in Nederland. Daarmee is het eerder herfstachtig dan voorjaar te noemen. Van hoogstaand lenteweer is al geen sprake en ook de temperatuur doet ons niet aan het voorjaar denken.

Een actieve depressie ligt maandag boven het Verenigd Koninkrijk en trekt morgen via de Noordzee aan het einde van de dag naar Denemarken. Op de onderstaande satellietfoto van maandag 3 mei 13.00 uur lokale tijd is de depressie goed terug te herkennen. De kern van het lagedrukgebied ligt iets ten noordwesten van Ierland.

Satellietbeeld 3 mei 2021

In de nacht van maandag op dinsdag neemt de zuid tot zuidwestenwind flink in kracht toe. Aan zee wordt de wind stormachtig en kan het op een enkele plaats zelfs even tot stormkracht komen. Daarbij komen zware windstoten voor tot rond 100 km/u. Later in de nacht kunnen er in het hele land zware windstoten voorkomen tot rond 85 km/u.

Dinsdag staat ons een wisselvallige, onstuimige en koele dag te wachten. Overdag wisselen bewolking en zon elkaar af en er trekken buien van west naar oost over het land met kans op zware windstoten. Het wordt slechts 9 tot 13 graden, maar de wind laat het merkbaar kouder aanvoelen. De wind waait uit het zuidwesten tot westen en is boven land vrij krachtig tot hard. Aan zee en langs de kust ook stormachtig en op een enkele plaats kan zelfs kortdurend stormkracht bereikt worden. In het hele land moet er worden opgepast voor verraderlijke, zware windstoten. In de avond neemt de wind geleidelijk wat af.

[bericht geplaatst op maandag 03 mei 2021 om 17.44 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0