Zeer zacht en stevige wind tijdens Oudejaarsdag

Zeer zacht en stevige wind tijdens Oudejaarsdag

METEO ALBLASSERDAM – De laatste dag van dit jaar staat voor de deur en ook 2022 staat op het punt van beginnen. Wat voor weer kunnen we verwachten tijdens Oudejaarsdag en rond de jaarwisseling? Lees hieronder de weersvoorspelling van Meteo Alblasserdam.

Het jaar 2021 sluiten we zeer zacht af. Ook op Oudejaarsdag zal de temperatuur hoog zijn voor de tijd van het jaar. In het uiterste zuiden kan het lokaal 15 graden worden en verder is er opnieuw kans op diverse warmterecords. Zo kan het in De Bilt officieel de warmste 31 december ooit worden sinds 1901. Hiervoor moet het wel warmer worden dan 13,7 graden. Het vorige record staat namelijk op 31 december 2017 (13,7 graden). Daarnaast staat er wederom een behoorlijk stevige wind en het weerbeeld wordt in de loop van de dag enige tijd wisselvallig. Er is overdag veel bewolking en op een naderende storing volgt er vanuit het westen (buiige) regen. De meeste regen trekt over het noorden van het land. In het zuiden blijven de hoeveelheden neerslag beperkt. Aan het einde van de dag wordt het op de meeste plaatsen weer droog. Hier en daar komt ook de zon er nog even aan te pas. Na een nacht met hoge minimumtemperaturen wordt het overdag 11 tot maximaal 15 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is boven het land matig of vrij krachtig. Aan zee staat er een krachtige wind. Langs de noord- en noordwestkust is de wind hard, 7 Bft. Daarnaast is er kans op (zware) windstoten.

In de loop van Oudejaarsavond neemt de wind langzaam af. Rondom de jaarwisseling blijft het vrijwel overal droog, maar de bewolking heeft de overhand. Koud is het niet. In de nacht naar zaterdag wordt het niet kouder dan 9 tot 11 graden en daarmee blijven de minima hoog voor de tijd van het jaar. De wind is zuidwestelijk en boven het land veelal matig. Aan zee is de wind af en toe vrij krachtig.

Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website: www.meteoalblasserdam.nl.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijne jaarwisseling toe en een gelukkig en gezond 2022!

[bericht geplaatst op donderdag 30 december 2021 om 23.14 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 31 december 2021 om 13.14 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0