Zomerweer houdt voorlopig aan: komende week tropisch

Zomerweer houdt voorlopig aan: komende week tropisch

METEO ALBLASSERDAM – De zomer is los in Nederland en weet voorlopig nog van geen ophouden. Ook de komende dagen kunnen we veelvuldig genieten van de zon en temperaturen die ons aan de zomer doen denken. Na dit weekend gaat het kwik verder omhoog en halverwege komende week wordt het waarschijnlijk tropisch heet. Kortom: lekker weer voor het nemen van een verkoelende duik en de barbecue. De zomerse kleding blijft goed van pas komen. Wel moet er vooral tussen 12.00 en 15.00 uur in de middag worden opgepast voor de felle zon en sterke zonkracht.

Zaterdag was het tijdelijk minder warm met meer wolken en een stevige noordwestelijke wind. Vandaag wordt het weerbeeld bepaald door een hogedrukgebied boven onze omgeving. Er staat ons een schitterende zomerdag te wachten. De wind is rustig en de temperatuur gaat weer omhoog. Er is volop zon en na een frisse start van de ochtend warmt het snel op. Het wordt een warme zomerdag met middagtemperaturen tussen de 21 graden in het noorden en hooguit 25 graden in het zuiden van het land. Langs de kust is het wel iets minder warm. Het blijft overal droog. De wind is variabel en zwak of matig van kracht.

Na het weekend blijft het weer voorlopig rustig en droog. Ook maandag is er veel zon en in vrijwel het hele land wordt het dan zomers warm. In het uiterste zuiden van het land kan het lokaal zelfs tot de eerste lokale tropische dag van dit jaar komen, maar dit lijkt vooralsnog niet waarschijnlijk. Dinsdag is er tijdelijk weer meer bewolking en ligt de temperatuur ook iets lager. Vanaf woensdag neemt de kans op de eerste tropische dag van 2021 sterk toe. Daarna neemt bovendien de kans op regen en onweer toe.

Meer weten over het weer? Bekijk dan onze website: meteoalblasserdam.nl.

[bericht geplaatst op zondag 13 juni 2021 om 13.05 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0