Zondag sneeuwjacht / sneeuwstorm Darcy [update]

Zondag sneeuwjacht: sterke wind, ijzig koud & sneeuw

Koning winter is gearriveerd in Nederland. De zachtere lucht is uit ons land verdreven en heeft plaats gemaakt voor koude vrieslucht. Het is het begin van een uitzonderlijk winterse periode voor Nederlandse begrippen en waar we voorlopig ook niet vanaf zullen zijn. Het is zondag de dag van code rood voor sneeuwjacht. Sneeuwjacht is de combinatie van sneeuw, lage temperaturen & een sterke wind (gemiddeld tenminste krachtig, 6 Bft).

Waar hebben we vandaag zoal mee te maken? Hieronder een samenvatting van de belangrijkste verschijnselen.

– Sneeuwjacht / sneeuwstorm Darcy
– Vrijwel overal laag(je) sneeuw / sneeuwduinen
– Snijdende oost tot noordoostenwind: gevoelstemperatuur tot -15 graden
– Matig tot slecht zicht tijdens sneeuwval
– Verraderlijke gladheid
– Ijsdag
– Op de Wadden en in het Waddengebied stormachtige wind, mogelijk even stormkracht
– Zware windstoten op de Wadden, in het Waddengebied, langs de kust en in de noordelijke provincies

Hoe ziet de weersverwachting eruit voor vandaag in Nederland? Bekijk voor details met betrekking tot de sneeuwjacht de weerpresentatie van Meteo Alblasserdam van zaterdag 06 februari of lees hieronder het weerbericht. Bovendien kunt u de weersverwachting bekijken via onze website: www.meteoalblasserdam.nl.

Weerpresentatie van Meteo Alblasserdam van zaterdag 06 februari

Weerbericht voor zondag 07 februari (weertekst)
Zondag is het compleet winter met code rood voor sneeuwstorm Darcy. In vrijwel het hele land is het wit door een laag(je) sneeuw en het is guur en ijzig koud. Bovendien staat er een sterke wind. Aan de weersituatie verandert weinig met een hogedruksituatie boven Noord-Europa en een lagedrukkern net ten zuiden van ons land. Het is bewolkt en er zijn perioden met wat (lichte) sneeuw waardoor het sneeuwdek dikker zal worden. De meeste sneeuw valt voornamelijk in een zone over het midden van het land. Aan het einde van de dag is daar plaatselijk een laag sneeuw mogelijk van >30 cm. In het uiterste noorden valt beduidend minder sneeuw. In vrijwel het hele land moet rekening gehouden worden met verraderlijke gladheid en matig of slecht zicht door sneeuwval. De aangevoerde lucht is steenkoud met overdag lichte of matige vorst en dus vrijwel overal een ijsdag. Alleen in Zuid-Limburg maxima rond of iets boven nul. De oost tot noordoostenwind is boven land matig tot krachtig. Aan zee is de wind hard of stormachtig en op de Wadden uitschieters naar stormkracht. In de kustgebieden en in de noordelijke helft komen zware windstoten voor.

[bericht geplaatst op zondag 07 februari 2021 om 00.52 uur lokale tijd]
[bericht laatst bijgewerkt op zondag 07 februari 2021 om 15.04 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0